Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 16 октомври 2020

...
Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 16 октомври 2020
Коментари Харесай

ЕС удължава срока на санкциите за използване и разпространение на химическо оръжие

Съветът на Европейски Съюз заяви, че удължава до 16 октомври 2020 година периода на деяние на ограничаващите ограничения поради потреблението и разпространяването на химическо оръжие.

Мерките включват възбрана за пътешестване до Европейски Съюз и запор на имущество. Досега от тези ограничения са обхванати деветима души, от които петима са свързани със сирийския режим, а четирима са забъркани в нападението против разузнавача Сергей Скрипал в Солсбъри. Мерките се ползват и по отношение на Сирийския научноизследователски център, където се създава химическо оръжие.

На 15 октомври 2018 година Съветът вкара наказания за потреблението и разпространяването на химическо оръжие, които се ползват на всички места по света, без значение от националността и местоположението на включените в листата. Ограничителните ограничения обгръщат виновните директно за създаването и потреблението на химическо оръжие, както и тези, които дават финансова, техническа или материална поддръжка, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР