Съветът на ЕС съобщи, че свиква днес "виртуална" пресконференция след

...
Съветът на ЕС съобщи, че свиква днес "виртуална" пресконференция след
Коментари Харесай

Съветът на ЕС също въвежда виртуални пресконференции

Съветът на Европейски Съюз заяви, че привиква през днешния ден "виртуална " конференция след видеоконференцията на финансовите министри от еврогрупата. Съветът е първата институция на Европейски Съюз, която прибягва до този прийом поради епидемията от Ковид-19. Засега няма известие за смяна в организацията на всекидневните обедни конференции на Европейската комисия, предава Българска телеграфна агенция.

Журналистите ще могат да зададат въпросите си онлайн и не са поканени в постройката на Съвета в Брюксел. Миналата седмица Съветът заяви, че до края на март планува да заседава също на следващия ден, както и в понеделник и вторник идната седмица.

Външните министри разискват COVID-19 и мигрантската рецесия

Засега не се прецизира дали тези съвещания ще бъдат на място в Брюксел, както нормално, или още веднъж ще се прибегне към видеоконференции с министрите от столиците в Европейски Съюз поради епидемията.

Предвижда се, въпреки и от разстояние, европейските министри този месец да обсъдят въпроси, свързани с финансовите пазари и разпоредбите за застрахователите, ситуацията в Китай, Украйна и Близкия изток, разпоредбите за разширението на Европейски Съюз и процедурите по член 7 против Полша и Унгария.

Миналата седмица НАТО първа разгласи, че анулира авансово планувана конференция в централата на алианса в Брюксел. Вместо това генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг ще показа годишния отчет за активността на организацията на конференция, излъчена в Туитър и Facebook. Журналистите ще имат опция да задават въпроси по Скайп.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР