Съветът на ЕС съобщи, че одобрява повторно списъка на следващата

...
Съветът на ЕС съобщи, че одобрява повторно списъка на следващата
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри новия състав на Европейската комисия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че утвърждава наново листата на идната Европейска комисия. Това е последната официална стъпка преди гласуването на новата Европейска комисия от Европейския парламент в сряда, оповестява Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Съветът на Европейски Съюз се наложи да утвърди листата за повторно поради измененията, настъпили с отхвърлянето от Екологичен потенциал на първичните претенденти за еврокомисари от Франция, Унгария и Румъния. В известието се прецизира, че вторият лист е бил показан от новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен на 21 ноември.

Европейска комисия сложи по-рано на Англия период до среднощ на 22 ноември за излъчването на английски еврокомисар. Днешното известие удостоверява, че Фон дер Лайен е знаела авансово желанието на Лондон да не се съобрази с настояването на Европейска комисия и откритата наказателна процедура за неспазване на правото на Европейски Съюз.

Очаква се комисията да заяви по какъв начин ще продължи с наказателната процедура, подхваната поради това, че въпреки да има обвързване по контракт да уточни собствен еврокомисар, Англия отхвърля да се съобрази. Комисията не отхвърля опцията въпросът да бъде отправен до Съда на Европейски Съюз.

В сряда Екологичен потенциал ще гласоподава цялостния състав на Европейската комисия под председателството на Урсула фон дер Лайен. Екологичен потенциал може да одобри или отхвърли листата на новите еврокомисари с нормално болшинство при поименно (явно) гласоподаване. Ако гласуването приключи позитивно, новата комисия ще встъпи в служба от 1 декември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР