Съветът на ЕС съобщи, че е приел нови правила срещу

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел нови правила срещу
Коментари Харесай

ЕС въвежда по-защитени документи за самоличност

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел нови правила против злоупотребата с документи за идентичност. Въвежда се по-голямата сигурност на персоналните карти на жителите на Европейски Съюз и на документите за престояване, издавани на чужденци.

Правилата плануват минимални стандарти за съдържащите се в документите данни и за отбраната на документите от подправяне. Личните карти в Европейски Съюз отсега нататък ще имат обединен формат (ID-1, кредитна карта) и машините ще могат да разчитат вписаните в тях данни. Документите ще съдържат портретно изображение на притежателя и два от пръстовите му отпечатъци в дигитален тип на безконтактен чип. Документите ще важат най-малко пет и най-вече 10 години. За хора над 70-годишна възраст ще може да се издават и персонални карти с по-дълъг период на деяние, а за малолетните жители - за период, по-кратък от пет години.

Издадените персонални карти, които не дават отговор на новите условия, ще станат невалидни 10 години след датата на използване на новите правила или при приключването на периода им на годност. Личните карти, издадени на жители на възраст над 70 години, остават годни, в случай че дават отговор на променените правила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР