Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил отпускането на още

...
Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил отпускането на още
Коментари Харесай

ЕС одобри още половин милиард евро военна помощ за Украйна


Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил отпущането на още половин милиард евро военна помощ за Украйна. Средствата ще послужат главно за обезпечаване на защитно смъртоносно оръжие (490 милиона евро), а останалата част ще бъде за защитни средства и гориво.

Европейски Съюз към този момент обезпечи 1,5 милиарда евро военна помощ за Украйна и с днешното решение общата сума доближава два милиарда евро, се отбелязва в известието. Допълва се, че качествата, които ще бъдат обезпечени с европейска поддръжка, са съобразени с потребностите на украинските управляващи.

Помощта е предопределена за отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, както и на цивилните от съветската военна експанзия.

Отправен е още веднъж апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от украинските земи, да приключи огъня и да съблюдава интернационално приетите граници.

„ Утрешната история се написа през днешния ден на украинското полесражение “, декларира висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел и прибавя, че Европейски Съюз ще продължи поддръжката си за Украйна до края на войната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР