Съветът на ЕС съобщи, че добавя имената на седем души

...
Съветът на ЕС съобщи, че добавя имената на седем души
Коментари Харесай

ЕС разшири списъка на санкциите си заради обстановката в Украйна

Съветът на Европейски Съюз заяви, че прибавя имената на седем души към листата на подлежащите на ограничаващи ограничения поради дейности против териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Новодобавените към листата имат отношение към организирането на съветски локални избори на 8 септември 2019 година в нелегално анексираните Автономна република Крим и град Севастопол в Украйна. С присъединяване си в изборите тези хора интензивно са подкрепяли дейности и политика, които подкопават или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, написа в известието.

С днешното решение общият брой на хората в наказателния лист на Европейски Съюз става 177, като в допълнение е натрапен запор на имуществото на 44 организации. Съветът отбелязва, че измежду останалите ограничения на Европейски Съюз в отговор на рецесията в Украйна са стопански наказания против някои области на съветската стопанска система, в действие до 31 юли 2020 г.; ограничаващи ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол, сведени до територията на Крим и Севастопол, в действие до 23 юни 2020 година. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР