Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да удължи

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да удължи
Коментари Харесай

ЕС удължава с още шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е решил да удължи с още шест месеца икономическите наказания против Русия, след нова оценка на осъществяването на споразуменията от Минск, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че в началото бе планувано споразуменията да бъдат изпълнени до 31 декември 2015 година. С днешното решение глобите са удължени до 31 юли тази година.

Санкциите бяха въведени на 31 юли 2014 година поради дейностите на Русия, свързани с Украйна. Санкциите лимитират достъпа до първичните и вторичните финансови пазари на Европейски Съюз за някои съветски банки и сдружения, и не разрешават даването на финансова помощ и ходатайство към съветски финансови институции. Те не разрешават вноса, износа или прехвърлянето на произведения, свързани с защитата или с двойна приложимост, или за крайни военни консуматори в Русия.

Санкциите в допълнение лимитират съветския достъп до някои чувствителни технологии, които могат да се употребяват за изследване на залежи и рандеман на петрол. Уточнява се, че днешното решение е обвързвано с оценката на Европейския съвет от декември предходната година. Тогава държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз взеха решение глобите да продължат поради неизпълнението на споразуменията от Минск. Съветът на Европейски Съюз регистрира в днешното известие, че против Русия работят и други ограничения поради завземането на Крим и Севастопол, както и поради преднамерената дестабилизация на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР