Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да наложи

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да наложи
Коментари Харесай

ЕС налага първите санкции срещу хора и организации, свързани с кибератаки

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е решил да наложи за първи път ограничаващи ограничения против шестима жители и три организации, виновни за хакерски атаки. Уточнява се, че измежду сходни удари са опитът за електронно поразяване на Организацията за възбрана на химическото оръжие /ОЗХО/ и разпространяването на вирусите WannaCry, NotPetya, както и интервенцията Cloud Hopper.
Наложените ограничения включват възбрана за пътешестване и запор на имущество. На жителите и организациите от Европейски Съюз е неразрешено да дават средства на включените в листата.
Отбелязва се, че при нужда страните и институциите на Европейски Съюз могат да постановат ограничавания, с цел да предотвратяват, разколебават, възпират и дават отговор на злонамерени дейности в киберпространството, ориентирани против неприкосновеността и сигурността. Тези ограничения би трябвало да се разграничават от възлагането на отговорност на непозната страна, се разяснява в известието.
Списъкът на засегнатите от днешното решение включва двама жители на Китай, четирима жители на Русия, както и три организации - по една от Китай, Русия и Северна Корея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР