Съветът на ЕС прие преговорното си становище по промените в

...
Съветът на ЕС прие преговорното си становище по промените в
Коментари Харесай

Съветът на ЕС настоява за възможно най-бързо връщане на незаконните преселници

Съветът на Европейски Съюз одобри преговорното си мнение по измененията в разпоредбите за връщането на противозаконните мигранти . Европейските министри упорстват връщането да се прави допустимо най-бързо.

Сред преследваните цели е да се предотвратят укриването и неразрешените придвижвания на преселници, както и да се увеличи броят на върнатите. Предвиждат се по-ясни и по-бързи процедури за издаване на решения за връщане и за обжалване. Съветът предлага да бъде въведено обвързване за постановяване на връщане по едно и също време или малко след издаването на решение за преустановяване на законността на престоя на чужденците.

Мигрантите ще бъдат задължени да спомагат на управляващите, като се плануват благоприятни условия за деяние при отвод от осъществяване на това обвързване. Предлага се страните от Европейски Съюз наложително да обезпечат пътища за непринудено връщане.

Изготвен е лист на събитията за установяване на заплахата от укриването на мигрант. Предвижда се да бъдат арестувани чужденците, които основават закани за обществото и сигурността. Съветът предлага мигрант да може да бъде прогонван и в случайна страна, стига тя да е в листата на " сигурните " страни. Съветът на Европейски Съюз приема предлагането на Европейската комисия за страните, чиито жители нарушават разпоредбите, да бъде прилаган по-строг и по-скъп визов режим.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР