Съветът на ЕС прие мерки, които позволяват на блока да

...
Съветът на ЕС прие мерки, които позволяват на блока да
Коментари Харесай

За първи път ЕС ще налага санкции на извършителите на кибератаки

Съветът на Европейски Съюз одобри ограничения, които разрешават на блока да постанова наказания на причинителите на хакерски атаки , които съставляват опасност за Общността или страните членки, в това число и хакерски атаки против трети страни и интернационалните организации, където рестриктивните ограничения се преглеждат като нужда за реализиране на задачите на Общата външна политика и политиката на сигурност , оповестява Съветът.

Новият санкциониращ режим обгръща хакерски атаки, които са извършени или са с генезис отвън ЕС; употребявали инфраструктура отвън Общността; осъществени от физически лица или организации, които са основани или работят отвън ЕС; осъществени са благодарение на физически лица или организации, които оперират отвън Европейски Съюз.

Опит за осъществяване на хакерски атаки с евентуално огромно отражение също ще се покриват от този санкциониращ режим.

По-конкретно тази работна рамка разрешава на Европейски Съюз за първи път да постанова наказания на лица или организации , които са виновни за хакерски атаки или опит за кибернападения, на тези, които дават финансова, техническа или материална помощ за такива офанзиви или тези, които са забъркани по други способи. Санкциите може също да бъдат налагани на лица и организации, които са свързани с причинителите на хакерски атаки.

Рестриктивните ограничения включват възбрана за пътешестване в Европейски Съюз и заледяване на активи на глобените лица и компании.

Работната рамка е направена за интервал от 2 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР