Съветът на ЕС прие днес въвеждането на по-строги правила за

...
Съветът на ЕС прие днес въвеждането на по-строги правила за
Коментари Харесай

Химикали, от които могат да се правят бомби минават на специален режим в ЕС

Съветът на Европейски Съюз одобри през днешния ден въвеждането на по-строги правила за търговията и потреблението на съставки за производството на взривни субстанции, съобщи Българска телеграфна агенция.

Химическите субстанции могат да се употребяват със законна цел, само че с тях може да се злоупотреби за противозаконното произвеждане на самоделни взривни устройства, се отбелязва в известие на Съвета. Новите правила ще лимитират даването на тези съставки на елементарния консуматор и ще обезпечат съобщаването на подозрителни покупки. Правилата дефинират субстанции " под ограничаване ", които не може да се дават, вкарват, имат или употребяват от елементарните консуматори. Покупката на " контролирани " съставки би трябвало да бъде съобщавана от търговците, в случай че разсънват съмнения.

Държавите в Европейски Съюз резервират опцията за въвеждане на лицензи, с цел да дадат опция някои лимитирани субстанции под избрана централизация да останат налични за потребителите. Държавите ще могат да ползват разпоредбите за съставките за взривни субстанции под ограничаване към други химически субстанции.

Налагат се отговорности в региона на образованието и подобряването на осведомеността на търговците и надзорните управляващи, които вземат участие в производството или продажбата на съставките. Досегашните правила се оказаха незадоволителни за попречване на противозаконното произвеждане на самоделни взривни устройства, се разяснява в известието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР