Съветът на ЕС прие днес решения, свързани с опасността от

...
Съветът на ЕС прие днес решения, свързани с опасността от
Коментари Харесай

Съветът на ЕС прие мерки срещу хибридните заплахи

Съветът на Европейски Съюз одобри през днешния ден решения, свързани с заплахата от хибридните закани. Съветът отбелязва нуждата от съдействие сред Европейски Съюз и НАТО в тази област, предава Българска телеграфна агенция.

Според министрите от Европейски Съюз хибридните закани следва да бъдат взимани поради при създаването и потреблението на нови технологии, при оценка за въздействието на директните задгранични вложения или при подготвяните законодателни промени. Министрите означават потребността от усъвършенстване на съдействието сред националните управляващи и институциите на Европейски Съюз по всички въпроси на вътрешната и външната сигурност.

Като основна цел се набелязва отбраната на националната и европейската сериозна инфраструктура, както и на дейностите и услугите от решаващо значение за положителната работа на страните, стопанската система и обществото. Съветът приканва Европейската работа за външна активност да показа план за потребностите за битка с дезинформацията.

Министрите показват очакване Европейската комисия да потърси способи за по-добро използване на разпоредбите за секване на дезинформацията в интернет, както и да обмисли законодателство за въвеждане на наложителни ограничавания. Съветът на Европейски Съюз чака от общностните институции да приготвят ограничения за битка с хибридните закани и други злонамерени дейности против сигурността на европейските далекосъобщителни мрежи.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР