Съветът на ЕС прие днес решение за налагане на ограничителни

...
Съветът на ЕС прие днес решение за налагане на ограничителни
Коментари Харесай

ЕС санкционира 33 лица заради преследването и смъртта на Алексей Навални

Съветът на Европейски Съюз одобри през днешния ден решение за налагане на ограничаващи ограничения против 33 лица и две организации, свързани с неочакваната гибел на съветския опозиционен политик Алексей Навални в наказателна колония със непоколебим режим.

Това решение беше признато по линия на световния режим на Европейския съюз на наказания за нарушавания на правата на индивида.

" Убивайки постепенно Алексей Навални, режимът в Кремъл показва по ослепителен метод своето цялостно неуважение на човешкия живот. Днешните наказания демонстрират решимостта ни да държим виновни политическото управление и управляващите на Русия за продължаващото нарушение на правата на индивида в Русия. Същевременно знаем, че Путин не е Русия и че Русия не е Путин. Ще продължим да поддържаме гражданското общество и самостоятелните гласове на Русия ", сподели Жозеп Борел, висш представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.
Новите вписвания включват наказателните колонии, в които Алексей Навални е бил държан от юни 2022 година до гибелта му — изправителна колония ИK-6 и изправителна колония с оптимален режим на сигурност ИК-3. И двете колонии са известни с това, че пандизчиите са подлагани на физически и психически напън, цялостна изолираност, изтезания и принуждение. И на двете места господин Навални е бил измъчван, в това число посредством повтарящ се непоколебим тъмничен режим в наказателна килия и грубо, нечовешко и унизително отношение, водещо до съществено утежняване на здравето му. Бяха глобени също началникът на ИК-3 Вадим Калинин и разнообразни заместник-началници на колонията.

Освен това Съветът реши да включи в листата членове на правосъдната власт като Андрей Суворов, който предходната година осъди Алексей Навални на 19 години в колония със специфичен режим при безчовечен условия, Кирил Никифоров, който отхвърли жалбата на Навални против ИК-6 по отношение на прехвърлянето му в наказателна килия за 12 дни, и Евгения Николаева и Наталия Дудар, които са постановили редица решения против политически съперници, в това число господин Навални, като по този метод са съдействали за политическите репресии в Русия.

Други вписвания включват високопоставени чиновници в системата за осъществяване на наказванията и в Министерството на правораздаването, които или са виновни за осъществяването на присъдите за отнемане от независимост на Алексей Навални и други политически съперници, или не са подсигурили отбраната на човешките и гражданските права и свободи.

С днешните вписвания ограничаващите ограничения по линия на световния режим на Европейски Съюз на наказания за нарушавания на правата на индивида към този момент се ползват за 104 физически и юридически лица и 23 формирания от голям брой страни.

Спрямо лицата, включени в описите според режима на наказания, се ползва заледяване на активи; а по този начин също се не разрешава да се дават, директно или непряко, на тях или в тяхна изгода, финансови средства или стопански запаси. Освен това за включените в листата физически лица се ползва възбрана за пътешестване до Европейски Съюз.

Съюзът е надълбоко угрижен от продължаващото утежняване на ситуацията с правата на индивида в Русия. В резултат от противозаконната, голословна и непровокирана нападателна война на Русия против Украйна бяха засилени още повече вътрешните репресии в Русия, като фрапантно бяха лимитирани свободата на разбиране и на изложение и свободата на медиите и беше въведена военна цензура.

ЕС продължава изрично да осъжда забележителното разширение на рестриктивното законодателство и систематичните и засилващи се репресии против гражданското общество и бранителите на правата на индивида, както и неотслабващото угнетяване на самостоятелни медии, обособени публицисти и работещи в медиите, членове на политическата съпротива и други сериозни гласове на територията на Руската федерация и отвън страната.

На 19 февруари 2024 година в изказването на висшия представител от името на Европейски Съюз във връзка гибелта на Алексей Навални Европейски Съюз изрази възмущението си от гибелта му и напомни, че неведнъж е осъждал неговото отравяне и политически стимулираните дейности, подхванати против него, в това число лишаването му от независимост и малтретирането му в затворническата система. Беше очебийно, че Европейски Съюз ще постави всички нужни старания, с цел да подведе под отговорност за неговата гибел политическото управление и управляващите на Русия и ще наложи спомагателни наказания.

ЕС възобновява апела си към Русия неотложно и абсолютно да освободи всички лица, лишени от независимост по политически стимулирани обвинявания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР