Съветът на ЕС поръча на дипломат номер едно на ЕС

...
Съветът на ЕС поръча на дипломат номер едно на ЕС
Коментари Харесай

Съветът на ЕС поръча на Могерини и ЕК да продължат работата си по варианти за санкции срещу Турция


Съветът на Европейски Съюз поръча на посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини и на Европейската комисия да продължат работата си над търсенето на разновидности за наказания против Турция по отношение на дейностите й в изключителната икономическа зона на Кипър, се споделя в прессъобщение на Съвета на Европейски Съюз.
Съветът продължава да работи по този въпрос и в сходство с изводите на Европейския съвет от 20 юни предлага на представителя и на комисията да продължат работата си над разновидности за ограничения по отношение на продължаващите сондажни действия в Източното Средиземноморие. Съветът ще следи деликатно развиването на събитията и при потребност ще се върне към този въпрос “, се споделя в документа.

По-рано министъра на външните работи на страните от Европейския съюз утвърдиха наказания против Турция по отношение на проучвателните действия на находищата с въглеводороди в изключителната икономическа зона на Кипър. По данни на изданието Focus, глобите допускат прекъсване на финансирането на Турция от страна на Европейски Съюз и преустановяване на договарянията по съглашението за услуги във връзка с въздухоплаването.

„ Съветът утвърждава предлагането на Комисията да понижи размера от помощ за Турция през 2020 година и предлага на Европейската капиталова банка да преразгледа кредитната си активност в Турция, изключително във връзка с кредитиране, финансирано от страната “,се споделя в документа.

В изключителната икономическа зона на Кипър се намират два турски сондажни кораба - „ Фатах “ и „ Явуз “. Гърция и Кипър считат, че сондажните действия на турските кораби и геоложките изследвания в изключителната икономическа зона на Кипър са провокация изключително в находищата, където към този момент е намерено съществуването на газ.

Турция, както е известно претендира за право на благосъстоятелност върху естествените благосъстояния в района.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР