Съветът на ЕС по външни работи днес не гласува новите

...
Съветът на ЕС по външни работи днес не гласува новите
Коментари Харесай

ЕС одобрява новите санкции срещу Русия още тази седмица

Съветът на Европейски Съюз по външни работи през днешния ден не гласоподава новите наказания против Кремъл, само че решение може да се чака още тази седмица, съобщи висшият европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след съвещанието, предава Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Той посочи, че новите наказания ще обзет 200 души от средите на съветските военни, представители на Народното събрание и правораздаването, някои от виновните за унищожаването на украинско зърно, както и за насилственото отклоняване в Русия на украински жители. Санкциите ще обиден и още съветски медийни организации, които по думите на Борел " тровят публичното пространство с непрекъсната дезинформация ".

Русия към този момент изгуби войната в Украйна морално и политически, съобщи Борел. По неговите думи е военно закононарушение това, че с съветския обстрел по украинската енергийна инфраструктура се цели украинците да замръзнат в зимните месеци. Той означи, че на днешното съвещание е взето решение бюджетът на Европейски Съюз за военна поддръжка, от която се употребява Украйна, да бъде повишен с два милиарда евро, както и да бъде допълнен с още 3,5 милиарда евро при нужда. По неговите думи по този начин средствата ще бъдат удвоени по отношение на първичния бюджет за тази цел.

Европейските външни министри през днешния ден са разширили с 22-ма души листата на жителите на Иран, глобени поради нарушаването на правата на индивида в страната и поради продажбата на дронове на Русия. Борел настоя, че въпросът с нуклеарната договорка с Иран би трябвало да се преглежда настрана от тематиката за глобите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР