Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи излезе днес

...
Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи излезе днес
Коментари Харесай

ЕС: Извънредните мерки не оправдават никого

Съветът на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи излезе през днешния ден с официално съобщение, че националните ограничаващи ограничения не могат да анулират главните полезности в Европейски Съюз. Във видеоконферентна връзка министрите на правораздаването разискаха въздействието на пандемията върху правосъдните системи и обмениха информация за ограниченията, подхванати от държавните управления на страните членки за попречване на разпространяването му, се споделя в публично известие от хърватското председателство. В съвещанието взе участие и европейският комисар по правораздаването Дидие Рейндерс (Белгия).

„ Днешният спор демонстрира, че страните членки подхващат разнообразни ограничения, с цел да приспособяват националните си правосъдни системи към новата обстановка, в това число посредством смяна на изискванията на връзка сред съдилищата, прокурорите и нотариусите, съобщи хърватският министър на правораздаването Дражен Бошнякович. Някои страни приспособиха работата си по процедурите за правосъдно съдействие, прекъснаха периодите в правосъдните производства, в това число за наложително осъществяване, производствата по неплатежоспособност и пресмятане на законните лихви. Всички сме изправени пред едни и същи провокации и съм сигурен, че резултатите от днешния спор ще ни оказват помощ да се оправим с тази рецесия и последствията, които има за региона на правораздаването на европейско ниво, както и в страните членки “, сподели той.
Комисарят Рейндерс очерта действия, ориентирани към понижаване на негативните резултати на пандемията върху жителите, които Европейската комисия реализира в региона на правораздаването. Беше показана и самодейност за основаване на спешна група по осъществяването на европейските заповеди за арест, чиято задача би била да се оправи с практическите проблеми, породени от пандемията при използването на този инструмент.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР