Съветът на ЕС оповести препоръки за България, след като получихме

...
Съветът на ЕС оповести препоръки за България, след като получихме
Коментари Харесай

Брюксел до България: Евро искате, добре! А бедността?

Съветът на Европейски Съюз оповести рекомендации за България, откакто получихме поддръжка за чакалнята на еврозоната и банковия съюз.

- Икономическите индикатори на държавните компании са слаби спрямо тези на частните и слагат под риск обществените разноски. Реформирането им по европейски стандарти ще усъвършенства стопанската среда.

- Нивото на необслужваните корпоративни заеми е високо, по тази причина ускорете намаляването на задлъжнялостта в частния бранш и преструктурирането на задълженията.

България влиза в чакалнята на еврозоната до една година
- Нивата на неравноправие и рискът от изпадане в беднотия са огромни. 2/5 от популацията е изложено на риск от беднотия, а приходите на най-богатите 20% от семействата са 8 пъти по-високи от тези на най-бедните 20%.

- Въпреки следеното възстановяване на адекватността на общественото подкрепяне и на минималните пенсии, системата за обществена протекция не поддържа най-уязвимите групи - ромите, децата, възрастните хора, хората с увреждания и хората, живеещи в селски региони.

- Ограниченият достъп до опазване на здравето, който е провокиран от ниските обществени разноски, неравномерното систематизиране на лимитираните запаси и от слабото покритие на здравното обезпечаване, остават съществени провокации пред България, считат от Съвета на Европейски Съюз и предлагат ниското ниво на обществените разноски да се компенсира с високи частни разноски, основно под формата на директни заплащания от страна на пациентите.

Брюксел вижда още запаси в подобряването на събираемостта на налозите и ефикасността на обществените разноски, в това число посредством ускорение на ограниченията за понижаване каузи на сивата стопанска система.

" В добра кондиция сте, по тази причина в този момент е време за промени ", заключават от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР