Съветът на ЕС одобри бюджета на общността за 2020 година.

...
Съветът на ЕС одобри бюджета на общността за 2020 година.
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри бюджета на общността за 2020 г.

Съветът на Европейски Съюз утвърди бюджета на общността за 2020 година. В него са заложени повече вложения за климата, за работните места и за младежите.

Над 500 милиона евро повече са планувани за дейности, свързани с опазването на климата. Отделят се и средства за поддръжка за младите - усилване на стратегия " Еразъм " и битката с младежката безработица, съобщи Нова телевизия.

В бюджета са заложени също повече средства за научни проучвания и за вложения в инфраструктура. Това е последният годишен бюджет на актуалната финансова рамка 2014-2020 година.

Парламентът получи общо 850 милиона евро за целите си. 302 милиона евро повече са отделени за проучвателен планове, а 133 милиона евро - за вложения в мрежова инфраструктура. 50 милиона евро са планувани за " Еразъм + " и 28.3 милиона повече за Младежката самодейност за претовареност.

Споразумението, което Съветът публично утвърди, бе реализирано с Екологичен потенциал на 25 ноември. Парламентът утвърди бюджета през днешния ден с 543 гласа " за ", 136 гласа " въздържал се ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР