Съветът на ЕС одобри блок от спешни мерки, които ще

...
Съветът на ЕС одобри блок от спешни мерки, които ще
Коментари Харесай

Съветът на ЕС се готви за излизането на Великобритания без споразумение

Съветът на Европейски Съюз утвърди блок от незабавни ограничения, които ще контролират връзките с Англия, в случай че тя се отдръпна от съюза без съглашение за бъдещи връзки с Европейски Съюз, се споделя в изказване на институцията.

Мерките ще бъдат в региона на обществената протекция, трансграничния превоз, рибарството, военния експорт и студентския продан, те ще влязат в действие на идващия ден след публикуването им в Официален вестник на Европейски Съюз „ и ще се ползват още на идващия ден откакто Обединеното кралство напусне Европейски Съюз, в случай че няма съглашение ”.

Преди това министърът на европейските въпроси на председателстващата Съвета на Европейски Съюз Румъния Джордже Чиамба, сподели при идването си на съвещание на Съвета на Европейски Съюз по общите въпроси, че решението за Брекзит „ би трябвало да бъде взето от водачите на Европейски Съюз ” и изходът „ ще зависи от аргументите за удължаването ” на процедурата.

Той удостовери също, че на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз министрите по въпросите на европейската общественост те ще приготвят дневния ред на срещата, само че отхвърли да удостовери дали министрите разискват разнообразни сюжети за удължение на датите на излизане на Англия.

Чиамба означи, че през днешния ден Съветът " има намерение да получи обща визия за обстановката на масата за договаряния. "

По-рано Испания изрази неодобрение от „ безкрайния Брекзит ”, френски министър назова Англия „ котка застанала на предел ” поради нейната нерешимост по отношение на Брекзит.

На 15 януари и по-късно на 12 март депутатите от Камарата на общините отхвърлиха със забележителна разлика съглашението на английския министър председател Тереза Мей за Брекзит, което тя реализира по време на договарянията с европейските водачи.

След което Народното събрание на страната поддържа предлагането на държавното управление да отсрочи датата на отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз на по-късна дата.

Членовете на държавното управление на Мей разискаха опцията да се отсрочи датата на освобождение на Англия от Европейския съюз за период до две години./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР