Съветът на директорите на "Химснаб България" АД ще получи правото

...
Съветът на директорите на "Химснаб България" АД ще получи правото
Коментари Харесай

Химснаб България ще развива проекти с пари от увеличение на капитала и облигационни заеми

Съветът на шефовете на "Химснаб България " АД ще получи правото да взема решения за увеличение на капитала на сдружението посредством издаване на нови акции до постигане на общ номинален размер от 40 000 000 лв.. Това ще се случи, в случай че постоянното общо заседание на акционерите, планувано за 25 юни, утвърди препоръчаните промени в устава на компанията, чийто главен предмет на активност е отдаване на лични активи чартърен за търговски, складови и офис площи и произвеждане, комерсиална активност, лично произвеждане и други. Емисионната стойност на новите акции ще се дефинира с решението за увеличение на капитала.
В период до пет години от изменението на тази наредба, осъществено с решение на Общото заседание от 25 юни тази година, съветът на шефовете на компанията има право да взема решения за издаване на една или повече излъчвания облигации, в това число конвертируеми, с обща номинална стойност до 20 000 000 лева, или равноценност в друга валута, посредством обществено или непублично предложение. В своето решение мениджърите ще дефинират типа на облигациите, параметрите на облигационния заем, както и реда и изискванията за издаване на облигациите.

С друга смяна в устава става допустимо „ Химснаб България “ АД да изплаща както годишен, по този начин и 6-месечен дял при съблюдаване на условията и изискванията, планувани в Закона за обществено предложение на скъпи бумаги. Сумите ще се изплащат в период от 60 дни от взимане на решение от общото заседание на акционерите.
Акционерите ще прегледат отчетите (индивидуален и консолидиран) на шефовете за активността и ръководството на “Химснаб България” АД за 2018 година, отчетите на записания одитор/специализираното одиторско предприятиe за инспекция и легализация на счетоводните документи и одитираните годишни финансови доклади (индивидуален и консолидиран). Мениджърите оферират сдружението да не разпределя облагата за 2018 година под формата на дял, а тя да остане като неразпределен позитивен финансов резултат.
Общото заседание ще разиска предлагането за освобождение от отговорност на членовете на съвета на шефовете на сдружението за активността им през миналата година. В дневния ред обаче са планувани промени в състава на съвета на шефовете на сдружението.
Проектът за решение планува освобождение на всички досегашни членове на борда, а точно: Константин Василев Василев, Красимир Димитров Бурмов и Младен Иванов Стайков. Заедно с това се предлага да бъдат определени за нови членове на съвета на шефовете на сдружението с мандат от пет години: Мартин Сеферинов Първанов, Марио Радков Дойков и Ивелина Белева Рахнева, които отговорят на условията на ЗППЦК и Търговския закон.
Общото заседание ще дефинира и размера на възнагражденията на мениджърите. Всеки от членовете на съвета на шефовете, като се изключи изпълнителния шеф, ще получава месечно брутна сума в размер на 900 лв., а за изпълнителния шеф е планувано месечно брутно заплащане от 3000 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР