Съветът на директорите на Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД освободи

...
Съветът на директорите на Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД освободи
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ДКК Ваня Караганева е уволнена заради редица нарушения

Съветът на шефовете на Държавна консолидационна компания (ДКК) ЕАД освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен шеф.

За късия интервал, в който заема този пост, Караганева е направила редица незаконни дейности и безотговорни бездействия, които нанасят съществени финансови вреди на ДКК, надлежно на страната и уронват престижа на Министерство на стопанската система в качеството му на едноличен притежател на капитала на ДКК, оповестиха от компанията публично в понеделник вечер.

Цялата позиция на Държавната консолидационна компания можете да видите

От аргументите за уволнението излиза наяве, че Караганева е била назначена в ДКК, до момента в който още е имала трудов контракт на друго място - това е нарушаване на Търговския закон. Освен това е освободила от служба процесуалния представител на ДКК по пет висящи търговски каузи и е назначила различен на негово място, без да има утвърждението на финансовия инспектор.

" За по-малко от месец работа като изпълнителен шеф Ваня Караганева блокира работата на ДКК в редица посоки, в това число посредством непозволени еднолични решения ", се споделя в позицията.

Съветът на шефовете на ДКК регистрира като своя неточност избирането на Ваня Караганева за втори изпълнителен шеф без да е открил дали тя има нужните пълномощия. Държавната консолидационна компания е сезирала способените органи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР