Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг“ не е приел

...
Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг“ не е приел
Коментари Харесай

Подалият оставка шеф на НЕК остава на поста си

Съветът на шефовете на " Българския енергиен холдинг “ не е приел оставката на шефа на " Националната електрическа компания " (НЕК) Петър Илиев. Това оповестиха от холдинга в сряда, без да дават повече информация по случая.

Илиев внесе заявката си за освобождение от служба на 19 юни, само че по този начин и не бяха оповестени публично претекстовете за това. Той сподели, че аргументите са персонални, само че в бранша се завъртя информация, че е решил да се отдръпна поради офанзивите на бизнеса против НЕК поради провежданата от държавната електрическа компания политика за свободния пазар на електрическа енергия. Отделно НЕК е недоволна от избраните ѝ от 1 юли цени на тока от Комисията за енергийно и водно контролиране. Компанията смята, че те не обезпечават нужните доходи за оцеляването ѝ. НЕК сега е на голяма загуби и огромен недостиг.

Илиев е дълготраен чиновник на НЕК. Той пое управлението на компанията през ноември 2014 година, откакто ГЕРБ завоюва парламентарните избори. Реално той е най-дълго задържалият се на поста началник на държавната компания в последните над 10 години.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР