Съветът на директорите на Български Енергиен Холдинг“ ЕАД не прие

...
Съветът на директорите на Български Енергиен Холдинг“ ЕАД не прие
Коментари Харесай

Отхвърлиха оставката на шефа на НЕК Петър Илиев

Съветът на шефовете на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД не одобри подадената преди седмица оставка на Петър Илиев от длъжността му като изпълнителен шеф на „ Национална Електрическа Компания “ ЕАД.

Илиев подава оставката си в деловодството на „ Български Енергиен Холдинг ” ЕАД предходната седмица. Това се случи на фона на поредност кавги, в които бе забъркано името на Илиев, само че не бяха посочени претекстове за това решение.

Напоследък управлението на НЕК беше упреквано от едрия бизнес за високата цена на тока за компаниите на свободния пазар. Сериозно напрежение имаше и поради разгласен търг за продажба на електрическа енергия, чиито условия бяха изменени и провокираха подозрения за корупция и игра " на мрачно " в интерес на избран състезател.

Тогава Асоциацията на организациите на българските работодатели изрази остро и изрично противоречие с метода, по който НЕК възнамерява да осъществя електрическата енергия , генерирана от възобновими енергийни източници (ВЕИ) на свободния пазар. Според работодателската асоциация заложените авансово условия предлолагат, че ц ялото количество ток ще бъде купено единствено от един покупател, а по този начин цените можело елементарно да се манипулират . Нова тв
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР