Съветът на директорите на Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е провел

...
Съветът на директорите на Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е провел
Коментари Харесай

Не приеха оставката на Петър Илиев, остава шеф на НЕК

Съветът на шефовете на „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД е провел съвещание през днешния ден, на което не е приел подаденото от Петър Илиев заявление от 19 юни за освобождението му от служба като изпълнителен шеф на „ Национална Електрическа Компания “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на " Български енергиен холдинг " ЕАД.
Това значи, че най-малко към този момент Илиев ще остане шеф на НЕК.
Припомняме, че той подаде оставка поради скандал по отношение на два търга за продажба на електрическа енергия за 50 млн. лева при мощно ограничаващи условия, които свеждаха евентуалните купувачи до един и създаваха проблеми за останалите участници на свободния пазар на ток - най-малко съгласно работодателските организации. Тези търгове трябваше да се проведат на 19 юни, само че бяха публично анулирани.
Срещу договорката се разгласи с отворено писмо Асоциацията на работодателските организации, която сплотява КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП. Критики имаше и от страна на доста търговци на електрическа енергия. Тогава Петър Илиев изясни пред Нова телевизия, че НЕК е изпитала усложнения поради измененията в Закона за енергетиката.
На въпроси, които трябваше да дадат отговор за какво се стигна до чувството за корупция и че всичко се прави " на мрачно ", той отговори: " Да, да, само че ние имаме доста чиновници ". " Не знам, не знам. Не ми е ясно ", добави тогава Илиев.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР