Съветът „Икономически и финансови въпроси“ на ЕС проведе днес редовното

...
Съветът „Икономически и финансови въпроси“ на ЕС проведе днес редовното
Коментари Харесай

Вицепремиерът Асен Василев участва в заседание на ЕКОФИН

Съветът „ Икономически и финансови въпроси “ на Европейски Съюз организира през днешния ден постоянното си съвещание в Брюксел.

Финансовите министри на 27 –те разискаха икономическите и финансови последствия от войната в Украйна. Министър Василев подчертава върху нуждата от гарантиране на достъпа до храна и зърно за всички страни в Европейски Съюз и прилежащи на Съюза, в това число в Северна Африка, и прикани за съответни дейности от Европейска комисия.

Министрите обмениха отзиви и по Механизма за възобновяване и резистентност. Заедно с други министри министър Василев още веднъж предложи потреблението на средства по REPowerEU за компенсиране понижението по проектите за възобновяване и резистентност. Той прикани да се обезпечи опция да прекачване на средства от Кохезионната политика 2014-2020 година към REPowerEU.

Финансовите министри утвърдиха окончателните три правни акта, които ще разрешат на Хърватия да вкара еврото като своя парична единица на 1 януари 2023 година

Министрите утвърдиха мандатa на Европейски Съюз за срещата на финансовите министри и шефовете на централните банки на Г-20, както и изводи по отчета на Европейска комисия за 2021 година за фискалната резистентност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР