Съвет на учените към министъра на околната среда и водите

...
Съвет на учените към министъра на околната среда и водите
Коментари Харесай

Съвет на учените консултира екоминистъра за мръсния въздух

Съвет на учените към министъра на околната среда и водите беше основан на тържествено съвещание в централната зала на Националния археологически музей, оповестиха от пресцентъра на министерството. Учредителното съвещание на новия съвет е било намерено от министър Нено Димов.

Съветът ще е самостоятелен съвещателен орган, подпомагащ министъра в провеждането на държавната политика по ръководството и опазването на околната среда.

Първият съответен проблем, по който министър Нено Димов чака помощ е тематиката за чистотата на атмосферния въздух. Ще се търсят новаторски научни решения за този проблем.

Към съвета ще има профилирани групи, които ще работят по тематиките за чистотата на водите, запазване на биоразнообразието, кръговата стопанска система и други проблеми, свързани с опазването на околната среда и водите, прецизират от пресцентъра на ведомството.

"Науката е фундаментът в човешкото развиване и история.
Това стои и в основата на решението за съставяне на Съвет на учените към министъра ", е показал Нено Димов при откриването.

"Ще отворим съвета към водещи учени, институти и университети, с цел да може в необятен спор да се раждат най-хубавите решения ", е допълнил той. По думите на Димов, най-важното е науката и ръководството оптимално да се слагат "в услуга на търсенето на баланс сред човешкото здраве, чистотата на околната среда и икономическото развиване, тъй като този е пътят на просперитета и благоденствието, към което се стреми обществото ".

По самодейност на министъра за присъединяване в Съвета са били поканени 26-ма представители на университетските среди и научната общественост от цялата страна.

На учредителното съвещание са участвали първият министър на околната среда проф. Александър Александров и доцент доктор Ирина Костова, декан на Хидротехническия факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия и министър на околната среда в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР