Съвет, който да координира дейността на законодателната, изпълнителната и съдебната

...
Съвет, който да координира дейността на законодателната, изпълнителната и съдебната
Коментари Харесай

Предложение за нов орган за координация на всички власти

Съвет, който да координира активността на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт предлага Министерският съвет.
Според предлагането, пуснато на публично разискване, в този съвет ще влизат вицепремиерът с сектор " правораздаване ", представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС), правосъдният министър, ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, основният прокурор, основният контрольор от Инспектората към Висш съдебен съвет, ръководителят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), министърът на вътрешните работи, министърът на финансите.
Това значи, че при настоящето състояние на нещата, ръководители на съвета ще са Екатерина Захариева и Боян Магдалинчев. А заместник-председател би трябвало да е Данаил Кирилов, който би следвало да замества Захариева. Членове ще са Лозан Панов, Георги Чолаков, Сотир Цацаров, Теодора Точкова, Пламен Георгиев - след " Апартаментгейт " той към момента оглавява КПКОНПИ, Младен Маринов и Владислав Горанов.
Новият орган ще има право да разисква и законодателни промени за битка с корупцията или правосъдна промяна. Тогава в съвещанията му ще се включва и ръководителят на правната комисия на Народното събрание.
Срещите на новото координационно звено ще са обществени. Ще се организират на всеки 6 месеца, планува планът на разпореждане, квалифициран от държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР