Съвет към младите дами в курс по маниери да не

...
Съвет към младите дами в курс по маниери да не
Коментари Харесай

Курс по етикет в Истанбул забрани на дамите „да ближат сладолед“

Съвет към младите дами в курс по обноски „ да не ближат сладолед “ , когато са на публично място в Истанбул, тъй като това опонира на положителните нрави, провокира същинска вълна от неодобрение в обществените мрежи, написа Russia Today.
 
Потребителите нарекоха съвета чудноват и обявиха,че той нарушава правата и свободите на дамите .
 сладолед ThinkStock/Getty Images
Причината за недоволството стана двумесечен курс по етикет за млади дами , проведен от общинските управляващи в истанбулския квартал Багчилар. Според обявата лекторите в локалния юношески център ще преподават уроци по положителни обноски и по какъв начин да се държим на публично място. Част от предметите в курса „ Как да бъдеш дама в Истанбул? “ са много нормални за обичайния етикет – дамите се учат по какъв начин да бъдат вежливи, по какъв начин да употребяват целия набор принадлежности и да не приказват с цялостна уста.
 
Но един необикновен съвет провокира същински спор – „ дамите не би трябвало да ближат сладолед “. Разбира се лекторите не дали решение на казуса по какъв начин една дама да се наслаждения на сладолед на съчка или на сладолед във фунийка, когато е на публично място.-->
 сладолед ThinkStock/Getty Images
Потребители в „ Туитър “ показаха изумлението си от обстоятелството, че някой го интересува по какъв начин една жена ще яде сладоледа си , а други попитаха: „ Как да ядем сладолед – като набутаме цялата фунийка в устата си ли? “.
 
Яденето на сладолед не е единственото наслаждение, включено в листата със забрани в курса по етикет. Истинските дами не могат да дъвчат и дъвк а, както и не могат да приказват дълго по телефона, когато се возят в рейса или да питат мъже, с които са се срещнали преди малко дали са женени и какъв брой деца имат.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР