Саутхемптън постигна историческо реми с 1:1 над Уотфорд в отложен

...
Саутхемптън постигна историческо реми с 1:1 над Уотфорд в отложен
Коментари Харесай

И най-бързият гол не успя да утвърди вярата на светците

Саутхемптън реализира историческо реми с 1:1 над Уотфорд в отсрочен мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Резултатът ще се запомни не тъй като бе специфичен в съперничеството сред тези два отбора в елита, нито пък тъй като „ светците” остават единствено с 1 победа в последните си 6 визити, а най-много с попадението на Шейн Лонг, което оттук нататък влиза в аналите като най-бързото в историята на Висшата лига.

Отбелязването на гола лиши единствено 7,69 секунди след началния съдийски сигнал и стига момчетата на Ралф Хазенхютл да бяха устискали задатъка си още напълно малко, попадението можеше да се окаже и победно. В последната 90-а минута обаче Андре Грей избави болшинството почитатели на „ Викъридж Роуд” от следващо отчаяние в последно време.

Лонг записа името си в историята основно поради недомислените дейности на централния защитник Крейг Каткарт. Именно той получи топката от Роберто Перейра, който даде началото на мача. Притиснат от връхлитащия ирландец, Каткарт реши да прати кълбото напред със мощен шут, който срещна тялото на противника. Лонг овладя топката и навлезе в наказателното поле, където елегантно копна над вратаря – 0:1.

Уотфорд не беше надалеч да отвърне на удара в 13-ата минута, когато Жерар Деулофеу сподели добра комбинативност, а сетне нанесе изстрел от междинна отдалеченост. Топката при противен за вратаря фалц, като в последна сметка мина около задачата.

Три минути по-късно Саутхемптън имаше златен късмет да поведе по-солидно. Шейн Лонг се оказа на точното място, с цел да засече с глава центриране от фланга. Този път нападателят не беше акуратен и пропусна задачата.

Гостите имаха още една чудесна опция до почивката. В 39-ата минута Нейтън Редмънд нанесе компактен изстрел от вътрешността на наказателното поле, а Бен Фостър показва мълниеносен инстикт.

След почивката динамичността на дуела се промени доста, защото Саутхемптън искрено се прибра да брани преднината. Уотфорд владееше топката доста повече и имаше големи усложнения да стигне до чисти голови благоприятни условия.

Все отново спортното благополучие се усмихна на домакините секунди преди приключването на постоянното време. Тогава Капуе пое избитата от отбраната топка и я пусна към Роберто Перейра отдясно. Той продължи по фланга за Кико Фемения, който центрира. Топката тупна и срещна тялото на Дарил Янмаат, а това я прати право у Андре Грей, който от близко я изстреля безмилостно под лявата сглобка – 1:1.

Равенството върна Уотфорд на 7-ото място с 50 точки, като отборът има една повече спрямо 8-ия Евертън. Саутхемптън, въпреки това, не помръдна от 16-ото място, където е по силата на своите 37 пункта. Тимът на Хазенхютл остава на точки пред 18-ия Кардиф Сити, който е първият под чертата и единственият с шансове да се избави. Ако „ светците” бяха удържали успеха, тя значително щеше да им подсигури оставането в британския хайлайф поради оставащите 3 кръга.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР