Саутхамптън напусна зоната на изпадащите в Премиър лийг след победа

...
Саутхамптън напусна зоната на изпадащите в Премиър лийг след победа
Коментари Харесай

Половин мач с 10 души, но Саутхамптън не си даде трите точки

Саутхамптън напусна зоната на изпадащите в Премиър лийг след победа с 2:1 при гостуването на Лестър в среща от 22-ия кръг. “Светците " вкараха два гола през първото полувреме посредством Джеймс Уорд-Праус (11’-дузпа) и Шейн Лонг (45’), като и за двата виновност носи Нампали Менди от домакините. Също в края на първата част Ян Валери от състава на Ралф Хазенхютъл получи червен картон. След почивката обаче гостите се защитаваха доста добре и се пропукаха единствено един път - попадение на Вилфред Ндиди (58’), с което заслужиха трите точки.

FULL-TIME Leicester 1-2 Southampton

10-man Southampton climb out of the bottom three with a hard-earned win over Leicester#LEISOU pic.twitter.com/MSiaNA5je6
— Premier League (@premierleague) January 12, 2019
За Лестър това е второ следващо проваляне на личния стадион, като отборът е осми в класирането.

Предишните три конфликта сред двата отбора на “Кинг Пауър Стейдиъм” бяха приключили 0:0, само че този път почитателите най-малко видяха голове.

Двубоят не стартира добре за домакините, които в 11-ата минута към този момент бяха изоставащи в резултата. Тогава Нампали Менди направи излишно нарушаване против Шейн Лонг в наказателното поле и Джеймс Уорд-Праус осъществя отсъдения углавен удар.

Футболистите на Клод Пюел съумяха да се провеждат чак след към половин час игра, когато и насочиха първия си удар в очертанията на вратата. Последваха мощни минути за тях и изравнителното попадение висеше на косъм. В 35-ата минута дори Ян Беднарек почисти тъкмо пред голлинията.

Малко преди този момент Ян Валери от състава на “светците” беше предизвестен публично поради сдърпване с състезател на противника. В последните секунди на постоянното време на първата част младият французин направи две следващи нарушавания и разумно реферът Майкъл Оливер го изгони с втори жълт картон.

Това вдъхна очаквания на домакините, само че единствено за малко, тъй като миг по-късно Лонг се вклини в полето пред Каспер Шмайхел, с лекост мина през грешника за дузпата Менди и порази мрежата за повторно - 2:0 за Саутхамптън.

На полувремето Пюел направи двойна промяна, като Менди беше единият от извадените. С човек повече Лестър съумя да наложи напън и в 58-ата Вилфред Ндиди подложи тяло, с цел да може топката да се отклони в него и да мине зад тила на Алекс Маккарти - 1:2. Отлична асистенция тук направи Рикардо Перейра.

До края обаче различен гол не падна както поради стабилната игра на гостите в отбрана, по този начин и поради неналичието на хрумвания и заостреност при “светците”.

YES!

It's a big three points for #SaintsFC! pic.twitter.com/PBtpGEKLwy
— Southampton FC (@SouthamptonFC) January 12, 2019
След седмица Лестър гостува на Уулвърхамптън, а Саутхамптън приема Евертън. СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК! Премиър лийг 22 кръг, събота 12 януари  Лестър 1:2краен резулат  Саутхамптън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР