Саул Нигес е новата звезда на испанския футбол. 23-годишният халф

...
Саул Нигес е новата звезда на испанския футбол. 23-годишният халф
Коментари Харесай

Барса бил с предимство за Саул Нигес, сега халфът иска да остане в Мадрид

Саул Нигес е новата звезда на испанския футбол. 23-годишният халф на Атлетико (Мадрид) вкара по един гол за Ла Фурия в мачовете с Англия и Хърватия. Иберийците победиха " трите лъва " с 2:1 като посетители и разрушиха " шахматистите " вкъщи - 6:0. Нигес впечатлява с физика и техника. Голямата му тактическа еластичност и включването в нахлуване от втора линия го вършат образец за съвременен състезател в средата на терена.

Няколко пъти през годините Барселона го искаше в състава си. Това се е случило за първи път още през 2013 година, когато от състава на каталунците в този на Атлетико беше трансфериран Давид Вия. Последният е голмайстор №1 в историята на испанския народен тим.

 Снимка 301270
Източник:

Вестник " Ел Мундо Депортиво " разкрива, че в контракта сред Барса и " дюшекчиите " за Вия е имало уговорка, съгласно която " блаугранас " са с преимущество пред останалите тимове, които вероятно биха поискали тогава прекомерно младия Саул. Става въпрос при публични предложения и договаряния. Тогава управлението на Барселона си резервира това право за двама младежи - Хавиер Манкило и точно Нигес.

Когато Неймар напусна Барса в посока ПСЖ, каталунците още веднъж пробваха да вземат Саул. Но откупната уговорка на футболиста бързо беше изменена с нов контракт. От 45 милиона евро тя се повиши на 150. Въпросната сума може да бъде платена от Барселона още през януари, само че за момента Саул Нигес е решил, че остава правилен на Атлетико и треньора Диего Симеоне.

 Меси не желае Гризман в Барса, упорства за Саул Нигес
Меси подреди: Купете Саул от Атлетико (Мадрид)!

Аржентинецът не желае Гризман на " Камп Ноу "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР