Саудитците не знаят как да използват американските оръжия“, заяви американският

...
Саудитците не знаят как да използват американските оръжия“, заяви американският
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Саудитците не знаят как да използват американските оръжия

Саудитците не знаят по какъв начин да употребяват американските оръжия “, съобщи американският президент Доналд Тръмп пред осведомителния портал Axios.Американският президент Доналд Тръмп разказва ударът на обединението, водена от Саудитска Арабия през август,върху рейс с деца в Йемен като ужасна покруса и съобщи, че саудитските бойци не знаят по какъв начин да употребяват оръжията вярно, написа Пик.

" Мисля, че това е ужасна обстановка. Беше извънредно да виждам какво се е случило с рейса и тези деца ", съобщи американският водач, предава Фокус. " Това беше направено от хора, които просто не знаеха по какъв начин да употребяват оръжия, беше просто извънредно ", сподели той. В същото време, както прецизира изданието, президентът на Съединени американски щати не отговори на въпроса дали случаят е повлиял на позицията му по отношение на продажбата на американски оръжия в Саудитска Арабия.

Тръмп също по този начин акцентира, че " има намерение да разисква доста разнообразни тематики " със Саудитска Арабия, като отбелязва, че " не би държал [в армията] хора, които не знаят по какъв начин да употребяват оръжия и да стрелят по рейсове с деца ".На 9 август съдружните военновъздушни сили нападнаха рейс в провинция Саада в северозападна Йемен, в който са се возили най-много деца и юноши. Според службата на Международния комитет на Червения кръст в Сана‘а, вследствие на този бомбен атентат са убити 51 души, в това число 40 деца, към 80 йеменци са били ранени.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР