Саудитското ръководство възнамерява да пресече напълно злоупотребите във властовите структури

...
Саудитското ръководство възнамерява да пресече напълно злоупотребите във властовите структури
Коментари Харесай

Принцове от управляващата династия и министри са арестувани в Саудитска Арабия заради корупция

Саудитското управление има намерение да пресече изцяло злоупотребите във властовите структури и по тази причина стартира огромна акция за битка с корупцията. Това съобщи саудитският крал Салман, представен от телевизионния канал " Скай нюз-Арабия ", представен от ТАСС. Според саудитския водач държавните органи в кралството ще проведат серия акции за задържане на обвинени във финансови измами и корист с власт.

Монархът съобщи, че корупцията би трябвало да бъде изкоренена, а на корумпираните да се потърси отговорност. Той сътвори и специфичен комитет за битка с корупцията.

Още в първия си работен антикорупционният орган разпореди да бъдат арестувани десетима принцове от ръководещата династия Ал Сауд, както и 30 някогашни министри по обвинявания в корупция. Заповеди за арест има и за четирима сегашни министри.
 Медийният магнат принц Уалид бин Талал
Медийният магнат принц Уалид бин Талал

Според телевизия " Ал Маядин " измежду обвинените са медийният магнат принц Уалид бин Талал, министърът на стопанската система Адел Факих, който беше уволнен през вчерашния ден, както и към този момент някогашният началник на министерството на националната армия принц Митеб бин Абдула, също уволнен през вчерашния ден.

Официално саудитските управляващи не са разгласили лист с имената на упрекнатите лица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР