Саудитското министерство на външните работи определи като неотговарящи на истината

...
Саудитското министерство на външните работи определи като неотговарящи на истината
Коментари Харесай

Саудитска Арабия обвини Путин в лъжа за цените на петрола

Саудитското министерство на външните работи дефинира като неотговарящи на истината думите на съветския президент Владимир Путин, че Саудитска Арабия е излязла от договорката ОПЕК+, с цел да отстрани съперниците, добиващи нефт от шистови залежи, съобщи радио " Свободна Европа ".

Външният министър на страната принц Фейсал бин Фархан ал Сауд съобщи, че " тези думи са изцяло лишени от истина ", оповестява изданието Arabnews.

Изявлението на Путин беше публикувано от съветските медии, които се позоваха на стенограма от уеб страницата на Кремъл.

Саудитският външен министър акцентира, че точно Русия отхвърли да продължи съществуващата договорка на държавите-производителки на нефт ОПЕК+, като прикани Москва да вземе " вярно решение " на идната им среща.

Медиите цитират източници от деловите среди, съгласно които шефът на " Роснефт " Игор Сечин се е оповестил срещу продължаването на договорката с ОПЕК.

По-рано участник в договарянията на министрите на енергетиката от страните в ОПЕК и Русия описа пред организация Bloomberg, че откакто съветският министър е съобщил за излизането от договорката, сътрудниците му от другите страни са били в подобен потрес, че не са знаели какво да кажат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР