Саудитският външен министър Адел ал Джубейр каза, че убийството на

...
Саудитският външен министър Адел ал Джубейр каза, че убийството на
Коментари Харесай

Саудитският външен министър каза, че убийството на Хашоги е `огромна и сериозна грешка`

Саудитският външен министър Адел ал Джубейр сподели, че убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул е било " голяма и сериозна неточност ", и даде обещание на фамилията му, че виновните ще бъдат осъдени, съобщи Ройтерс.

" Това е ужасна неточност. Това е ужасна покруса. Поднасяме им нашите съболезнования. Ние усещаме тяхната болежка ", съобщи Джубейр в изявление за телевизия " Фокс нюз ".

" За страдание, беше позволена голяма и сериозна неточност и аз ви убеждавам, че ще бъде потърсена сметка на виновните за това ", сподели той.

По думите му саудитските управляващи към този момент не знаят по какъв начин тъкмо е бил погубен Хашоги и къде се намира тялото му, показва ТАСС.
" Изяснихме, че той е бил погубен в консулството. Що се отнася до детайлностите, ние не знаем по какъв начин. Не знаем къде се намира тялото ", сподели Джубейр.

" Възнамеряваме да установим всички обстоятелства и да накажем виновните за убийството ", съобщи той.

Според Джубейр, представен от Франс прес, престолонаследникът принц Мохамед бин Салман " не е бил осведомен " за интервенцията, която не е била позволена от управляващите. Той добави, че крал Салман е твърдо решен виновните за гибелта на Хашоги да дават отговор за дейностите си.

Отношенията сред Вашингтон и Рияд ще " превъзмогнат " случая Хашоги, посочи в умозаключение саудитският първи посланик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР