Саудитският престолонаследникът Мохамед бин Салман се очаква днес да обсъди

...
Саудитският престолонаследникът Мохамед бин Салман се очаква днес да обсъди
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник е на посещение в Кувейт

Саудитският престолонаследникът Мохамед бин Салман се чака през днешния ден да разиска възобновяването на добива на нефт в Неутралната зона, която кралството дели с Кувейт, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомени източници.
Според тях при визитата си през днешния ден в Кувейт принц Мохамед бин Салман ще бъде съпроводен от министъра на енергетиката Халид ал Фалих.

Саудитският престолонаследник ще беседва с кувейтския емир шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, заяви кувейтската осведомителна организация. Прекратяването на взаимната употреба на петролните залежи в неутралната зона, основно находищата "Хафджи " и "Уафра ", се трансформира в противоречив въпрос сред двете страни, членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК). Високопоставени чиновници от месеци се пробват да решат въпроса. Не е ясно дали обновените договаряния за неутралната зона ще доведат до възобновяване на петролния рандеман от региона, уточни един от източниците на Ройтерс.

Находището "Хафджи " бе затворено през октомври 2014 година поради аргументи, свързани с опазването на околната среда. "Уафра " бе затворено през май 2015 година поради оперативни усложнения. Евентуалното обновяване на добива би се случило в внимателен за петролните пазари миг, защото Вашингтон упорства Рияд да усили добива, с цел да се намалят цените на петрола.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разговарял през вчерашния ден с краля на Саудитска Арабия Салман и са разискали напъните, които се вършат за опазване на предлагането за да се подсигурява стабилността на петролния пазар и международния стопански напредък, заяви саудитската държавна осведомителна организация, представена от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР