Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман пристигна днес в Гърция

...
Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман пристигна днес в Гърция
Коментари Харесай

Саудитският принц посещава ЕС с фокус върху енергетиката и петрола

Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман дойде през днешния ден в Гърция и по-късно през седмицата би трябвало да се насочи към Франция, оповестява БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Принц Мохамед ще се срещне с водачите на Франция и Гърция, " с цел да обсъдят двустранните връзки и методите за тяхното подсилване в разнообразни области ", заяви формалната Саудитска организация по печата, като се базира на изказване на кралския двор.

След като съветската инвазия в Украйна провокира скок в цените на силата по-рано тази година, Саудитска Арабия бе подложена на напън от страна на Съединени американски щати и европейските сили да изпомпва повече нефт. Повишените цени на петрола бяха основен фактор за покачването на инфлацията в Съединени американски щати до 40-годишен връх, което оказва напън върху администрацията на Байдън преди междинните избори по-късно тази година. Най-големият експортьор на недопечен нефт в света обаче устоя на натиска да отвори крановете за доставки, като се базира на уговорката си да съблюдава индустриалните графици, избрани от блока експортьори ОПЕК+, който управлява дружно с Русия.

През май външният министър на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан съобщи, че кралството е направило каквото е могло за петролния пазар.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон одобри в Париж новия президент на богатите на енергийни запаси Обединени арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал-Нахаян. По време на това пътешестване формалните лица оповестиха сключването на съглашение сред френския енергиен колос Total Energies и държавната петролна компания на ОАЕ ADNOC " за съдействие в региона на енергийните доставки ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР