Саудитският петролен гигант Арамко (Saudi Aramco) ще продаде 0.5 процента

...
Саудитският петролен гигант Арамко (Saudi Aramco) ще продаде 0.5 процента
Коментари Харесай

Саудитска Арабия оповести проекта за борсовия дебют на "Арамко"

Саудитският петролен колос " Арамко " (Saudi Aramco) ще продаде 0.5 % от акциите си на самостоятелни вложители на дребно, а държавното управление ще има едногодишно ограничаване за спомагателна продажба на акции след първичното обществено предложение (IPO), съгласно проспекта за IPO, оповестен късно нощес, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

В документа от над 600 страници няма детайлности за това какъв дял от компанията общо ще бъде препоръчан на локалната борса. Окончателният размер и цената ще станат известни на 5 декември. Събирането на офертите за институционални вложители ще стартира на 17 ноември и ще продължи до 4 декември, а за дребните вложители срокът е от 17 ноември до 28 ноември.

Според документа се не разрешава на компанията да листва спомагателни акции за интервал от шест месеца след началото на търгуването и да емитира спомагателни акции за интервал от 12 месеца. Освен това акционерът - страната, не може да продава акции в течение на 12 месеца след началото на листинга, като се изключи покупко-продажби с задгранични държавни управления или стратегически инвестори, свързани с тези държавни управления, прецизира ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР