Саудитският крал Салман започна изграждането на развлекателен град край Рияд.

...
Саудитският крал Салман започна изграждането на развлекателен град край Рияд.
Коментари Харесай

Крал Салман прави Дисниленд за милиарди край Рияд

Саудитският крал Салман стартира построяването на " развлекателен град " край Рияд. Той е част от серия от планове в размер на няколко милиарда $, ориентирани към подкрепяне на подвластното от петрола кралство да освободи стопанската система си.

Проектът е част от огромни промени свързани с капиталова стратегия, наречена " Визия 2030 ", на която принц Мохамед бин Салман е дипломат. Той също участва на церемонията по откриването на обекта.

Властите акцентираха, че „ развлекателният град” с размер 334 кв. км, намиращ се в Киддия, югозападно от столицата, ще бъде кралският еквивалент на Дисниленд. Първата му фаза, която включва тематични паркове от висок клас, уреди за моторни спортове и зона за сафари, се чака да бъде приключена през 2022 година, настояват публични лица. Те се надяват, че паркът ще притегли непознати вложения и повече от 17 милиона гости до 2030 година

Кралството този месец бе хазаин на първото си обществено кино прожектиране за повече от 35 години, откакто предходната година подвигна 10 годишната възбрана върху кината.

През февруари общият развлекателен орган на Саудитска Арабия съобщи, че ще провежда повече от 5 000 фестивала и концерта през 2018 година и ще налее 64 милиарда $ (53 милиарда евро) в бранша през идващото десетилетие. Саудитците понастоящем харчат милиарди долари годишно, с цел да гледат филми и да посещават увеселителни паркове в прилежащи туристически центрове като Дубай и Бахрейн.
Кралството също по този начин се стреми да притегля вложители с три високотехнологични " гига плана ", финансирани частично от нейните суверени фондове.

Освен Киддия, царството е разкрило проекти за НЕОМ - планувана като районна Силиконова котловина, тя ще бъде издигната от нулата и ще възвърне крайбрежието на Червено море като дестинация.
Скептиците слагат под въпрос жизнеспособността на плановете, които костват стотици милиарди долари, в ерата на евтиния нефт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР