Саудитският крал Салман призова лидерите на страните от арабския свят

...
Саудитският крал Салман призова лидерите на страните от арабския свят
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска спешна среща на Арабската лига заради напрежението с Иран

Саудитският крал Салман прикани водачите на страните от арабския свят за осъществяване на незабавна среща в Мека на фона на изостряне на връзките с Иран, заяви организация СПА, базирайки се на източник от кралското семейство.

 © БГНЕС
Източникът на организацията споделил, че поканата на краля била адресирана до страните от Лигата на арабските страни и Съвета за съдействие на страните в Персийския залив заради диверсията против петролни танкери край крайбрежията на Обединените арабски емирства. Сред причините за срещата било и нападението на „ терористи-хусити “ против две помпени станции за нефт в Саудитска Арабия. Американските разследващи организации считат, че офанзивата против танкерите може да бъде осъществена от сили, които симпатизират на иранските управляващи или работят за тях.

" Пазителят на две благородни светилища (официалната купа на саудитския монарх) прикани братята си, водачите на Съвета на страните от Персийския залив и Лигата на арабските страни, да проведат две незабавни срещи на високо ниво на 30 юни в Мека ", се споделя в изказването.

На същата дата в Мека ще се организира среща на високо ниво, на която ще дойдат държавните и държавните ръководители на Организацията за ислямско съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР