Саудитският крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд обяви, че се

...
Саудитският крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд обяви, че се
Коментари Харесай

САЩ изпращат още войски в Персийския залив

Саудитският крал Салман бин Абдулазиз ал Сауд разгласи, че се е съгласил с прехвърлянето на спомагателни американски войски в страната му, заяви държавната Саудитска организация по печата, представена от организациите. Рияд счита, че американският контингент ще ускори сигурността в района и също ще способства за развиването на двустранните връзки сред кралството и Съединени американски щати. Американското Министерство на защитата също заяви, че ръководителят на Пентагона Ричард Спенсър е одобрил прехвърлянето на американските сили. Медиите, цитирайки американски чиновници, оповестиха, че Вашингтон към този момент е почнал да изпраща повече от 500 бойци, зенитно-ракетни системи " Пейтриът " и изтребители Ф-22 в базата " Принц Султан ". На корпорацията " Локхийд Мартин " е била направена поръчка на стойност 1 милиард и 480 млн. $ за произвеждането на противоракетната система ТААД за Саудитска Арабия. От Пентагона прецизираха, че новият контракт е трансформация на подписано по-рано съглашение. Американските сили се разполагат за противопоставяне на Иран. Съединените щати приготвят и интернационална задача, която да подсигурява свободното корабоплаване в Персийския залив.

Англия обмисля да наложи на Иран наказания след задържането на плаващ под английски байрак петролен танкер в Персийския залив. Британският външен министър Джереми Хънт се чака да обяви  дипломатически и стопански ограничения, в това число вероятно заледяване на активи в отговор на случая.

Междувременно Иран разгласява видео, показващо момента на пленяването на плаващия под английски байрак танкер „ Стена Имперо “. От фрагментите ясно може да се види по какъв начин корабът, чието име проличава, е доближен от няколко бързи катера, до момента в който тежковъоръжени маскирани военни се приземяват на борда му от хеликоптер. Агенцията отбелязва, че това е същата тактичност, която английската морска пехота е употребила при пленяването на иранския „ Грейс-1 “ в Гибралтар на 4 юли. Действията на Техеран в най-важния международен морски път за търговия с нефт бяха избрани от западните страни като ескалация на напрежението след три месеца на борба, която към този момент докара Съединени американски щати и близкоизточната страна на прага на война, разясняват специалисти. Англия също може да призове Организация на обединените нации и Европейски Съюз да върнат глобите върху Иран, които бяха анулирани през 2016 година след договорката за иранската нуклеарна стратегия.

ЗАПЛАХА

Британската самолетна компания " Бритиш еъруейз " стопира за седем дни полетите си до египетската столица Кайро заради аргументи, свързани със сигурността, се споделя в изказване на концерна. На страницата на английското външно министерство със препоръки към пътуващите към Египет се насочва предизвестие за " нараснал риск от терористично нахлуване против авиацията ". Лондон поучава да се заобикалят всички полети, с изключение на най-наложителните, към или от курорта Шарм ел Шейх. Много евентуално е терористи да се опитат да извършат атентат в Египет и евентуално имат желание и опция да атакуван самолети, предизвестява външното министерство. Най-голямата заплаха е на полуостров Синай, само че " терористите са дейни и в континентален Египет, в това число в столицата ". Германската самолетна компания " Луфтханза " към този момент ще продължи да извършва полети до Египет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР