Саудитският консорциум Аркад, който бе декласиран от Булгартрансгаз от поръчката

...
Саудитският консорциум Аркад, който бе декласиран от Булгартрансгаз от поръчката
Коментари Харесай

Турски поток пред провал след жалба на Аркад срещу декласирането му

Саудитският консорциум " Аркад ", който бе декласиран от " Булгартрансгаз " от поръчката за построяването на трасето на " Турски поток " на българска територия и сменен от съперника си - обвързваното с Русия обединяване " Газово развиване и уголемение в България " (ГРРБ), апелира това решение пред Комисията за защита на конкуренцията.

До произнасянето на антимонополния орган се стопира поръчката за над 2.2 милиарда лева без Данък добавена стойност, която е основна за преноса на съветския природен газ през Турция, България и Сърбия до Западна Европа, както и за реализацията на желанията на държавното управление за районен газов хъб и борса за природен газ в България.

Реално трасето няма по какъв начин да бъде построено в период, в случай че не стане някакво знамение, и българското държавно сдружение е застрашено от финансови неустойки поради това, че няма да съблюдава контракта си с " +Газпром " за пренос на съответни количества газ от началото на 2020 година от Турция до Сърбия.

На 28 май " Булгартрансгаз " (БТГ) заяви изненадващо за промяната на определения строител на 474-километровото трасе на газопровода от турско-българската до българо-сръбската граница. Мотивът за декласирането на " Аркад " беше невнесена в законовия 30-дневен период документи за подписването на контракта.

Консорциумът, който в началото завоюва крупната инфраструктурна поръчка, е формиран от записаната в Саудитска Арабия компания " Аркад Енджиниъринг енд Констракшънс Къмпъни " и записаната в Италия " Аркад Ей Би Би С.п.А. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР