Саудитските власти задържаха 11 принца, събрали се да протестират в

...
Саудитските власти задържаха 11 принца, събрали се да протестират в
Коментари Харесай

Саудитски принцове са арестувани след организиран от тях протест в двореца в Рияд

Саудитските управляващи задържаха 11 принца, събрали се да стачкуват в замък в Рияд против ограничения за икономии, включващи прекъсване на заплащането на сметките им за битови услуги, предават ”Ройтерс” и ”Асошиейтед прес”.
Местният уеб страница sabq.org оповестява за случая като се базира на свои източници. Според осведомените отряд на Националната армия е арестувал принцовете, които организирали митинг в двореца. Те били пратени в управлявания от саудитското разузнаване затвор Хаир южно от Рияд, и ще бъдат съдени за осъществяване на митинг и отвод да се подчинят на заповед да изоставен.

Принцовете упорствали за анулация на кралския декрет, с който се подрежда, че хазната към този момент няма да заплаща режийните разноски на членовете на кралското семейство за вода и електричество. Указът е резултат от промяната в Саудитска Арабия от предходната година против недостига в държавния запас от над 195 млн. риали, която включва лишаване на забележителна част от привилегиите на саудитските принцове и фамилиите им. При акция против корупцията бяха арестувани десетки членове на кралското семейство, сегашни и някогашни висши чиновници, а ограниченията укрепиха властта на престолонаследника принц Мохамед бин Салман.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР