Саудитските власти задържаха 11 принца, събрали се да протестират в

...
Саудитските власти задържаха 11 принца, събрали се да протестират в
Коментари Харесай

Нови арести на принцове в Саудитска Арабия

Саудитските управляващи задържаха 11 принца, събрали се да стачкуват в замък в Рияд против ограничения за икономии, включващи прекъсване на заплащането на сметките им за битови услуги, предадоха Ройтерс и АП, като се позоваха на локални медии.

Уебсайтът Сабк, който цитира неназовани източници, заяви, че поделение на Националната армия, която има за задача да пази кралското семейство, е получило заповед да арестува принцовете. Те били пратени в управлявания от саудитското разузнаване затвор Хаир южно от Рияд, в който са държани нарушители, бойци и терористи от Ал Каида, и ще бъдат съдени за осъществяване на митинг в един от кралските дворци и отвод да се подчинят на заповед да изоставен.

Принцовете се били събрали, с цел да упорстват за анулация на кралски декрет за прекъсване на заплащането от страната на сметките за вода и електричество на членовете на кралското семейство. Те също по този начин желали обезщетение за смъртната присъда, издадена против техен родственик.

Миналата година Саудитска Арабия задържа при акция против корупцията десетки членове на кралското семейство, сегашни и някогашни висши чиновници. Мерките укрепиха властта на престолонаследника принц Мохамед бин Салман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР