Саудитските власти са арестували двама членове на кралското семейство вчера

...
Саудитските власти са арестували двама членове на кралското семейство вчера
Коментари Харесай

Арестуваха двама принцове, готвели преврат в Саудитска Арабия

Саудитските управляващи са арестували двама членове на кралското семейство през вчерашния ден сутринта за скрит план за събаряне на крал Салман и престолонаследника, неговия наследник принц Мохамед бин Салман, заяви " Уолстрийт джърнъл ", представен от АП.

Като се базира на неназовани източници, изданието показва, че охранители от кралския двор са задържали един от братята на краля, принц Ахмед бин Абдулазиз Ал Сауд, и един от племенниците му, принц Мохамед бин Найеф. И двамата съгласно изданието са задържани в домовете си и са упрекнати в държавна измяна. Засега няма коментар от страна на саудитските управляващи по отношение на обявата.

Мохамед бин Найеф, в миналото авторитетна фигура, до момента в който отговаряше за битката с тероризма в Саудитска Арабия, допреди 2017 година беше престолонаследник. Тогава обаче крал Салман му лиши тази купа и сложи сина си отпред на линията за заместничество на престола на дългогодишния американски съдружник. Сегашният престолонаследник, който се занимава с оперативното ръководство на Саудитска Арабия, е хвален на запад за обществените си промени, само че си навлече и рецензии поради съществени репресии против саудитци, считани за критици на политиката му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР