Саудитските власти обявиха, че са предотвратили терористична атака срещу Голямата

...
Саудитските власти обявиха, че са предотвратили терористична атака срещу Голямата
Коментари Харесай

Саудитските власти предотвратили терористична атака срещу Голямата джамия в Мека?

Саудитските управляващи оповестиха, че са предотвратили терористична офанзива против Голямата джамия в Мека, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, като се позоваха на министерството на вътрешните работи.
 
Този храм е най-святото място за почитателите на исляма, отбелязва Агенция Франс Прес. Нападението било планувано за през вчерашния ден, когато десетки хиляди вярващи се били събрали в Голямата джамия - броени дни преди края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
 
Човек, който трябвало да извърши гибелен атентат в джамията, се самовзривил, когато саудитските сили за сигурност обкръжили близка триетажна постройка, където той се бил барикадирал, заяви представител на вътрешното министерство, представен от Агенция Франс Прес.
 
11 индивида, измежду които петима служители на реда, били ранени при сриването на зданието. Нападателят камикадзе бил част от терористична група, основана в два квартала на Мека и в Джеда, икономическата столица на кралството. Петима нейни членове, измежду които една жена, били арестувани от саудитските управляващи.
 
Цитираният представител на саудитското вътрешно министерство обърна внимание, че " терористичната група " е била взела на мушка " най-святото място " за мюсюлманите. Тя е изпълнявала " проекти, ръководени от чужбина за да се навреди на сигурността и стабилността " на кралството, акцентира той.
 
Говорителят не уточни поръчители на осуетения атентат или страна, която да го е въодушевила, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
Ако бе осъществена, това щеше да е втората офанзива против мюсюлманска реликва в Саудитска Арабия за по-малко от една година. Четирима охранители на Джамията на Пророка в Медина починаха при гибелен атентат край второто най-свято за почитателите на исляма място през юли 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР