Саудитските власти наложиха от днес 24-часов полицейски час в свещените

...
Саудитските власти наложиха от днес 24-часов полицейски час в свещените
Коментари Харесай

Страшни мерки в свещени за мюсюлманите градове

Саудитските управляващи постановиха от през днешния ден 24-часов полицейски час в свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина, предадоха международните организации.

Така бяха засилени ограничения против разпространяването на ковид, заразил до момента над 1700 индивида в кралството и предизвикал гибелта на 16.

В разпореждането на вътрешното министерство се вършат някои изключения - за работещите във значими институции и за хората, които излизат да си купят храна или отиват при доктор. В колите, придвижващи се из тези градове, може да има единствено един пасажер с изключение на водача.

В Саудитска Арабия към този момент са подхванати солидни ограничения против болестта - спрени са интернационалните полети, затворени са множеството публични места и е прекъснато поклонничество. Има ограничавания в напредването, а влизането и излизането от Рияд, Мека, Медина и Джеда е мощно лимитирано.

Във вторник Саудитска Арабия прикани мюсюлманите по света да отсрочат проектите си за тазгодишния хадж поради пандемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР