Саудитските служби са се опитали да прикрият убийството на дисидента

...
Саудитските служби са се опитали да прикрият убийството на дисидента
Коментари Харесай

Саудитска Арабия се е опитала да прикрие убийството на Джамал Хашоги с двойник

Саудитските служби са се пробвали да прикрият убийството на дисидента Джамал Хашоги благодарение на двойник, съобщи Си Ен Ен.

Американската телевизия разгласява фрагменти, снимани от камера в региона на консулството на Рияд в Истанбул. На фрагментите се вижда по какъв начин Хашоги влиза в дипломатическата задача. По-късно от консулството излиза мъж, който доста наподобява на журналиста от вестник "Вашингтон пост " и рецензия на консервативната близкоизточна монархия. Вероятно Хашоги е бил погубен на 2 октомври в интервала сред 13 часа и 15 минути (когато е влезнал в консулството) и 14 часа и 52 минути (когато е бил сниман неговият двойник).

Според данни на Си Ен Ен става дума за офицера от саудитските служби Мустафа ал Мадани. Този мъж е бил част от 15-членния екип, ликвидирал Хашоги. Неговата роля не е била инцидентна. Той е единствено две години по-млад от 59-годишния публицист. Мадани и починалия имат съвсем идентичен растеж. Ето за какво саудитците са го преоблекли в облекла на починалия, поставили му очила и подправена брада, с цел да прикрият убийството на съперника.

Хашоги изчезна в консулството на страната си на 2 октомври. Саудитските управляващи признаха за убийството му едвам на 20 същия месец.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР