Саудитската полиция освободи жената, която беше заснета да се разхожда

...
Саудитската полиция освободи жената, която беше заснета да се разхожда
Коментари Харесай

Ето какво сполетя разголената мюсюлманска моделка, която се разходи по къса пола без напрежение в Саудитска Арабия

Саудитската полиция освободи дамата, която беше снимана да се разхожда с къса пола на исторически обект в ултраконсервативната страна, оповестиха управляващите. Не са й били повдигнати обвинявания, оповестява БГНЕС.

Според министерството на информацията полицията е освободила дамата във вторник вечерта, а прокуратурата е завършила делото по отношение на нейния случай.

Във вторник силите на реда оповестиха, че са разпитали дамата, откакто в серия от видеоклипове, оповестени в мобилната платформа „ Снапчат “, е било показано по какъв начин тя се разхожда на историческата цитадела Ушайкер, северно от Риад, облечена в минипола и къса блуза.

От министерството показаха в изказване, че дамата е признала, че се е разхождала на мястото с къса пола и без шал на главата, само че фрагментите са били публикувани в интернет без нейното познание.

В по-голяма част на Саудитска Арабия, която е известна с едни от най-строгите си правила във връзка с дамите, те са задължени да носят дълги черни плебеи и да покриват главите си на публични места. На дамите не им е разрешено да карат и би трябвало да разполагат с документално позволение от мъж родственик – нормално брат, татко или брачен партньор, с цел да имат право да учат, работят или пътуват.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР