Саудитска принцеса и дъщеря ѝ бяха освободени от строго охраняем

...
Саудитска принцеса и дъщеря ѝ бяха освободени от строго охраняем
Коментари Харесай

Саудитска принцеса беше освободена след 3 години затвор

Саудитска принцеса и щерка ѝ бяха освободени от строго охранителен затвор, откакто са били държани близо три години без обвиняване, настояват деятели.

Принцеса Басма бинт Сауд е задържана през март 2019 година, до момента в който се подготвя да лети за Швейцария за лекуване. Не се знае за какво е била арестувана и нито тя, нито щерка ѝ Сухуд са упрекнати в закононарушение.

Някои спекулират, че това може да е обвързвано с нейното покровителство по филантропични въпроси и конституционната промяна.

Семейството ѝ сподели пред Организацията на обединените народи в документално изказване през 2020 година, че евентуално това се дължи значително на нейния „ връх като прям критик против злоупотребите “, оповестява Агенция Франс Прес.

Други поддръжници допускат, че това са нейни близки връзки с някогашния престолонаследник принц Мохамед бин Найеф, за който се оповестява, че е бил подложен под домакински арест. 57-годишната принцеса Басма прикани саудитския крал Салман и престолонаследника принц Мохамед бин Салман да я освободят предишния април, заявявайки, че не е направила нищо неправилно и че здравето ѝ се утежнява.

Не е известно какво лекуване е търсила в чужбина, когато е била арестувана през 2019 година

Обявявайки, че тя е освободена в Twitter, саудитска група за човешки права съобщи, че ѝ е била „ отказана здравна помощ, от която се нуждае, поради евентуално животозастрашаващо положение “ по време на престоя си в пандиза Ал-Хаир, в покрайнините на столицата.

Саудитската група добави:

" В нито един миг по време на задържането ѝ не е повдигнато обвиняване против нея ".

Принцеса Басма е най-малката щерка на крал Сауд, който ръководи Саудитска Арабия сред 1953 и 1964 година

 
Бой сред йордански депутати поради равенството на половете
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР